riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Något man drömt om

2 kommentarer

Något man drömt om

Att få tillfällen att ha 15 veckors praktik, både utomlands och inom Sverige, är något vi på Tenhults Naturbruksgymnasium fått göra. Och det tycker jag är väldigt bra. Själv har jag förlagt två utav mina praktiker här i Sverige, bl. a en hos hoppryttaren Svante Johansson. Och även en praktik i Tyskland på Waldenserhof. Vi har en praktik kvar som kommer att vara v.20-23. Waldenserhof är ett tävlingsstall med hopphästar och även uppfödning. Det var väldigt roligt och lärorikt att få åka utomlands och se deras hästhållning. En erfarenhet rikare i livet! Där fick jag rida flera hästar om dagen, göra i ordning hästar, frisera och klippa, hänga med på tävling som hästskötare, löshoppa alla unghästar (vilket tog hela fm då det var runt 20 hästar) m.m. Super roligt enligt mig. Jag lärde mig så himla mycket, även med allt runt omkring. Att flyga själv, bara komma till ett nytt främmade land, lämna tryggheten och vardagen hemma. Det gjorde att jag lärde mig mycket om mig själv som person. Även kommunicera på ett annat språk, bara det gjorde att man uppskattade allt här hemma så mycket mer. Så mitt tips till alla som har mjölighet att åka utomlands, gör det! Det är så himla nyttigt och lärorikt.

Min senaste praktik som var de 4 första veckorna på höst terminen i 3:an, var hos hoppryttaren Svante Johansson. Det är ett stall med tävlingshästar och unghästar. Också den praktiken var jätte lärorik. Där fick jag chansen att rida hans hästar, göra i ordning hästar för träningspass, sköta stallen, följa med på tävling och vara hästskötar m.m. Vilket var jätte roligt att få chansen att vara på en sådan praktik. Något man drömt om.

Så ni som ska ut på praktik, välj med omsorg och glöm inte bort att det är så viktigt att knyta nya kontakter med människor. Vem vet, det kanske är er framtida arbetsplats?

Annonser

2 thoughts on “Något man drömt om

  1. En hälsning till Åsa Nordin (som jag gissar är kvar) och hela gänget på Riddersberg! /Ulla Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s