riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Westernryttare på Tenhult

2 kommentarer

Westernryttare på Tenhult

Mitt namn är Ida, jag går tredje och sista året på Tenhults Naturbruksgymnasium och jag rider och tävlar i western.
Ja, då kan man ju undra vad en westernryttare gör på en skola med klassisk ridning. När jag började här hade jag aldrig gått på ridskola, knappt suttit i en engelsksadel och jag ägde inte ens ett par ridbyxor. Så engelskt var ganska nytt för mig. Jag kan erkänna att allt kändes konstigt till en början, med kortare tyglar, kortare stigläder, helt annan hästhållning och så vidare. Jag som rider western är ju van vid lite längre tyglar, överdrivet mycket vikt- och tryckhjälper och stora, bekväma sadlar. Men man vande sig med tiden, fast ibland händer det förtfarande att man rider på lite för långa tyglar eller att man släpper på tyglarna när hästen gör som den ska, då får man påminna sig själv lite eller så gör lärarna det åt en.

Jag är faktiskt inte den enda som höll på med western innan jag började här, vi var två stycken som höll på med western, med samma drömmar och ambitioner, så jag är inte den enda!

Jag kan ju säga att det är tack vare de riktigt bra lärarna här på skolan så har jag fått mer kunskap både om hästarna och hur de fungerar och inom ridningen. Jag brukar till och med använda mig lite av engelskridningen ibland när jag rider western, och jag använder mig även lite av western ibland när jag rider på skolhästarna(grenarna är mer lika än man tror när det gäller dressyren). Man brukar ju tala om att vidga sina vyer, och det har jag verkligen gjort här på Tenhult. Jag har varit på praktiker hos en westerntränare och på westernridskola och lärt mig ännu mer om western och jag har även praktiserat på en vanlig ridskola för att se hur dom fungerar, och dom praktikerna har varit ganska oförglömliga, särskilt hos westerntränaren.

Ha’re bra!

Besök gärna min blogg http://crazywesternrider.blogg.se

Annonser

2 thoughts on “Westernryttare på Tenhult

  1. Hej!
    Jag gick oxå på tenhult (-97). Rider också western. Jag fick 100% backup från skolan. Så jäkla kul o nöjd! Vi fick egen westerntränare som undervisade oss på skolan.
    Bra skola det där 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s