riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Vi vill lära oss att lära

Lämna en kommentar

Vi vill lära oss att lära

Vår lärare Anna som vi har i kommunikation säger att man kan inte lära någon något – bara hjälpa den andra att lära sig… då fattade vi äntligen att vi kan ju hjälpa varandra att lära oss… så vad gör vi en eftermiddag när vi inte har lektioner…

Vi trodde knappt att det var sant själva, vi träffas numera på internatet för att lära oss mer och hjälpa varandra att komma ikapp om vi ligger efter i något! Och vi har det jättemysigt under tiden och lär känna varandra ännu mer. Vi är inte bara hästelever utan vi har också fått med elever från andra inriktningar i vårt pluggande…det är extra kul att för då får vi nya tankar från dem vi inte träffar på lektionerna.

På Riddersberg läser vi en kurs som heter Kommunikation, den handlar om precis som det låter: kommunikation… kursen gör oss ännu mer förberedda för yrkeslivet efter skolan. Det ända problemet med det kursen är att vi inte kan sluta tänka på den, även på våra lediga dagar men det hjälper oss att förstå hur vi är mot varandra och betydelsen av att få den man pratar med att förstå vad man menar.

Kanske är det så att det är först nu i trean vi är mogna för denna kurs och att den ger mest nu men tänk om vi hade förstått det vi förstår nu om lärande i ettan, men allt har sin tid och det är bara en liten del av det vi lär oss här.

Hälsar några kommunicerande plugghästar i NB11H

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s