riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Ta chansen och gör det själv!

Lämna en kommentar

SKO

Här på Tenhults naturbruksgymnasium får vi lära oss mycket inom det praktiska och teoretiska inom hästvärlden och självklart hästyrket. Men något jag tycker att vi har haft mycket användning av är våran tappskokompetens som vi får här. Vi lär oss att slå på en tappsko, tillexempel om hästen har tappat en sko i hagen och man ska iväg samma dag på träning, tävling eller kanske bara ett vanligt ridpass som ska göras. När vi har gjort våran tappskoutbildning får vi då tappskokompetens till att utföra detta på hästen.

För att få tappskokomptens här ska man gå inriktning som Företagare eller Professionell hästskötare. Du lär dig att slå på en tappsko. Är du med på alla lektionerna och blir godkänd så får du en tappskokompetens! I utbildningen får du hjälp av en utbildad hovslagare som är med dig hela tiden. Han visar dig vilket håll sömmen ska slås in på, hur skon ska ligga, hur hoven ska raspas, hur man klipper sömmarna och allt runt omkring. Man får mycket erfarenhet hur man ska arbeta med hästarna och deras hovar, och även hur man själv ska arbeta. Då hovslagare kan vara ett tufft jobb, får vi även lära oss hur man ska stå för ens eget bästa, och tekniken att slå på en sko.

Detta är en mycket bra och nödvändig utbildning! Det kan även vara en bra början för dig som kanske vill bli hovslagare i framtiden. Har du chansen att gå tappskokompetens eller kanske till och med vill börja här och får denna chans? Tycker jag verkligen att du ska ta den chansen! Då du får den gratis här, vilket som är till en stor fördel. Du kommer definitivt att ha nytta av detta. Söker du jobb som hästskötare kan detta vara en stor fördel. Då du visar att du kan slå på en tappsko och att du får det. Tappskokompetensen kan visa dig att du har en viss utbildning du klarat av. Och även om du inte vill jobba inom hästyrket kan du ha nytta av detta på dina egna hästar. Hur skönt är det inte att när du kommer till hästen, har bråttom och kanske ska iväg till tävling. Att kunna slå på tappskon och sedan åka iväg! Istället för att avboka tävlingen eller träningen. Och självklart att du förhoppningsvis inte behöver ringa hovslagaren och måste vänta någon dag innan du kan träna din häst.

Jag är väldigt nöjd över denna utbildning och jag rekommenderar den skarpt! Jag känner själv att jag kommer ha nytta av den i framtiden. Det är en otrolig lättnad att kunna slå på en tappsko själv. Och nu menar jag verkligen detta. Har ni chansen till att ta tappskokompetens. Strunta inte i den! Denna är otroligt nödvändig. Och du kommer att ha nytta av den i framtiden!

/ Erica Modin Nb11h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s