riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

VÄLKOMMEN 1 MAJ

Lämna en kommentar

VÄLKOMMEN 1 MAJ

Vår skola har kosläpp första maj som traditionen bjuder…5000 gäster väntas, underbart!

Efter kosläppet välkomnas elever och föräldrar som är intresserade att veta mer om skolan, vi har Öppen skola mellan kl 12.00 och 16.00. På Riddersberg träffas vi i stallet, där möter hästlärarna Anna och Therese och svarar på frågor om hästutbildningen.

Vi har naturbruksprogrammet på Tenhults naturbruksgymnasium, inte så svårt att förstå av namnet, men visste du att på naturbruksprogrammet får eleverna både högskolebehörighet och blir yrkesmässiga.

På Riddersberg utbildas hästeleverna, vi är tio personal som jobbar med fyra klasser här. Vuxentätt och tryggt, här känner alla varandra! Vi har lång erfarenhet av att utbilda för framtidens hästbransch, vi har haft hästutbildning sedan 1989. Vi har alla gedigen utbildning och stor erfarenhet av hästar och utbildning men främst har vi en pedagogisk grundsyn där elevens växande alltid är i centrum. Tänk att få gå till skolan med ett leende, för att utbilda sig inom sitt största intresse, tänk vad den motivationen kan innebära för andra ämnen, för leenden smittar och även längtan efter att få lära mer…

På Ridderberg finns en utgång för alla gymnasieelever med intresse för hästar:

Professionell hästskötare: för dig som vill lära dig så mycket som möjligt om hästhållning, hästskötsel, träning av dressyr-, hopp- och travhästar, unghästar, ledarskap och anläggningsskötsel. Kanske vill du jobba med hästar direkt efter studentexamen? Kanske vet du inte ännu vad du vill bli men har ett stort intresse för hästar och vill ha högskolebehörighet och en riktigt rolig gymnasietid?

Företagare: För dig som vill jobba som hästföretagare i framtiden, här får du med dig väldigt mycket hästkunskap men också kunskap om hur du ska driva ditt företag. Kanske vet du redan hur ditt företag ska se ut i framtiden men vill ha all kunskap för att köra igång, kanske tänker du även läsa hippologprogrammet vi SLU i framtiden?

Naturvetare: Denna inriktning är för dig som vill få naturvetenskaplig behörighet samtidigt som du vill utvecklas i ridning och bli yrkesmässig hästskötare. Kanske drömmer du om att bli veterinär eller djursjukvårdare?

Hur förklarar vi då för osäkra föräldrar att vi är en riktigt bra skola? Hur länge lever rykten om bonnaskola? Vi är stolta att utbilda framtidens bönder, utan bönder stannar Sverige. Vi är stolta över att utbilda framtidens naturbrukare och vi är glada att så många elever väljer att utbilda sig till naturbrukare hos oss. OCH vi är en riktig gymnasieskola, en landstingsägd, med fantastiskt engagerade lärare. Kanske förklarar vi bäst för osäkra föräldrar med matriser, tabeller och betygsstatisk? Kanske måste media berätta om hur bra yrkesprogrammen fungerar, hur många elever som lyckas att både bli yrkesmässiga och studieförberedda? Kanske är alla våra nöjda elever de som sprider det goda ryktet? Kanske har du som förälder bara några frågor som du vill ha svar på?

Vi tror att du är nyfiken och vill veta mer om Tenhults naturbruksgymnasium, så vi finns på plats 1 maj för att svara på dina frågor!

VÄLKOMMEN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s