riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Fordon och redskapskursen bygger hästhus

Lämna en kommentar

Fordon och redskapskursen bygger hästhus

Fordon och redskap är en av kurserna i naturbruksteknik. Undervisningen i ämnet naturbruksteknik ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga att använda teknisk utrustning på rätt sätt och i rätt sammanhang. Den ska bidra till att eleverna får redskap för att söka kunskap om och utnyttja nya tekniska lösningar. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskaper om den tekniska utrustningens konstruktion, funktion och inställningsmöjligheter samt förmåga att utföra service och underhåll av teknisk utrustning.

Just nu håller hästtreorna på att bygga hus till hästarna, små hus att söka skydd för regn och sol i. Det är Bengt, Eva och Anders som haft hästeleverna i kursen. Vi har 31 fantastiska hästskötare som tar studenten om en månad några av dem har kryddat sin gymnasieexamen med extra kunskap i fordon och redskap, snacka om att göra sig eftertraktad som hästskötare och på arbetsmarknaden i övrigt, när de dessutom kan hantera massor av olika maskiner och redskap.

…hästarna slipper stå i regn och gassande sol i hagarna, de tänker ju inte som vi, men indirekt blir de säkert tacksamma för sina små nya hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s