riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Trav

Lämna en kommentar

Jag vill berätta om travundervisningen på skolan. Börjar med att presentera två av våra läromästare Darius och Batboy.

Darius är född 2004 och hans fullständiga namn är Ouzo Akema. Han är en av skolans snällaste hästar. Darius är lugn i all hantering och han älskar att mysa. När han var unghäst startade han i några travlopp, men nu ägs han av Tenhults naturbruksgymnasium och går som läromästare.

Batboy är född 1999. Under sin tävlingskarriär rankades Batboy som en världens bästa travhästar. 2005 vann han Sverigeloppet och 2006 var han tvåa i Harper hanover. Detta var tillsammans med kusken och fd ägaren Kent Knutsson. Han sprang in över 1,5 milj. och slog bl a världsrekord. Nu ägs Batboy av Tenhults naturbruksgymnasium och är vår läromästare.

Kent är travlärare på skolan och samtidigt elittränare i trav. Vi undervisas också av Hanna som är travinstruktör på skolan och hon ansvarar för att hästarna arbetas varje dag. Hanna har själv varit elev på skolan tidigare.

På våra travlektioner har vi teori och körning. Jag tycker att körning är roligast, det är nästan bättre än ridning, jag tycker att det är väldigt kul och väldigt bra att vi har trav på skolan så man får testa på den branschen. Får ni chans att testa travsport så gör det…jag tycker verkligen att det är värt det!

image

image (2)

Väldigt mysiga hästar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s