riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Verkligheten efter Tenhult

Lämna en kommentar

”Snart kommer ni umgås med vuxna människor, sitta och fika och kanske prata om vädret, har ni tänkt på det, att ni snart är vuxna, som förväntas umgås med alla på arbetsplatsen?” Erik som jobbar på Arbetsförmedlingen inleder dagens föreläsning med att glänta på dörren till vuxenvärlden.

Idag träffade han skolans treor på Riddersberg för att svara på frågor om arbetsmarknaden. Han berättade om vägar till arbete, om att gå på intervju och vad de ska tänka på när de väl fått arbete. Vikten av goda relationer till APL- platser kunde inte nog betonas. Kontakter leder till arbete. Så är det.

Det är många tankar om arbetsmarknaden som rör sig bland eleverna, blandade med idéer vad man ska välja för väg vidare efter trean, plugga eller jobba eller starta eget…

Härligt för våra elever som alla strålar av social kompetens att få veta att om man uppfyller två av tre av kriterierna:

* Först
* Bäst
* Social

…så är det enkelt att få arbete.

Ännu mer upplyftande blir det när sajten http://www.gronajobb.se visas och eleverna får se hur eftertraktade de är på arbetsmarknaden.

Vi tror inte att någon kommer avstå från att lägga in sitt CV på arbetsförmedlingens hemsida efter Erik visat sitt CV och hur många arbetsgivare som varit inne på det trots att han skrivit att han inte söker jobb just nu…nya vägar i en föränderlig arbetsmarknad.

DSC_0007

Vi tackar för en givande föreläsning som gav mycket framtidstro!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s