riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Kontant och praktikant

Lämna en kommentar

Nu är vi tillbaka…fyllda av energi och iver att låta er ta del av vår vardag här på Riddersberg.

Vad som händer just nu är att vår numera diplomerade hästutbildare Anne rider Kontant i ridhuset. Hästettorna gör i ordning sina hästar och djurvårdstreorna fördjupar sig i hästens beteende.

anne2

Kontant Hästak är en underbar häst, framför allt är han snäll, eleverna älskar honom, han har tävlat upp till nationell 130 hoppning med goda resultat innan han kom till oss hösten 2014. Han är också väldigt välutbildat i dressyr, en fantastisk läromästare på alla sätt. Han är född 2003 efter Fortus Hästak -Votaire.

Anne har hästansvaret på Riddersberg och utbildar alla våra hästar, ser till att de mår bra och får jämn arbetsbelastning. Hon ser också till att alla våra hästar rids ut och får ett varierat arbete.

Hästarna är en av nycklarna till våra elevers goda ridutveckling under tre år på skolan. Vi har enormt fina och välutbildade hästar som tränas och noggrant matchas med vilken ryttare som utvecklas bäst på vilken häst av våra erfarna ridlärare.

Ibland får vi frågan av blivande elever ”Men hur mycket rider vi då?” Timmarna i sadeln är förstås viktiga för att bli erfaren och utvecklas men framför allt är det kvalitén vi erbjuder som gör elevernas utveckling. Tänk att få rida piaff på skoltid, på Agaton och Vosse, byta galopp i vart tredje språng, eller vända in i en galoppiruett med bästa dressyrläraren Åsa coachande på marken? Men innan drömmen nås blir det undervisning i små grupper på den hästen som passar eleven bäst just nu…

Tänk att få hoppa en bana på 1.30 och känna hur allt stämmer, varenda språng blir rätt. Men innan dess gäller det att komma rätt på de låga hindren, att nöta in tekniken tills känslan sitter i ryggmärgen. Vi har bästa hoppläraren också bara så ni vet, att få gå hos oss i tre år och utvecklas i hoppning med Anne tillsammans med våra läromästare till hopphästar, det gör under… Är du lite hopprädd? Då har Anne perfekta övningar för det också och bussiga skolhästar. Drömmer du om att rida OS i framtiden då har Anne övningar  och hästar för dig också på Riddersberg, för på Riddersberg är det individuell utveckling för varje ryttare. Och kom ihåg, det är inte var vi befinner oss utan vart vi är på väg som leder framåt…och det spelar ingen roll om du galopperar om du galopperar åt fel håll ;-). Till Riddersberg är alla välkomna oavsett tidigare hästerfarenhet!

anne7

Förresten har vi smygtittat på antagningsstatistiken för höstterminen 2015 i Jönköpings kommun och vi blev otroligt glada…vi ser såååå mycket framemot att träffa er alla blivande Riddersbergare i höst!

Det finns en sak till som gör oss extra glada idag och det är att vi har fått en praktikant från högskolan i Skövde. Hon läser till hästlärare och ville vara på vår skola och göra sin VFU! Kan ni förstå den lyckan! Hon valde just Tenhults naturbruksgymnasium av alla skolor!!! Vi kommer göra vårt allra bästa för att hon ska trivas här hos oss…och lära henne allt vi kan ;-)…framför allt ser vi framemot alla härliga diskussioner med en ridlärare som pluggar pedagogik. VÄLKOMMEN ERIKA!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s