riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Med ögon för hästarnas bästa

Lämna en kommentar

Hanna 3

Det här är Hanna och Axel. Acceleration W.F heter han egentligen, han är en av skolans sex travhästar, född 2011 (Igor November – And Airfant).

Ni vet vi brukar blogga om yrkesmässighet och den där känslan för hästar att kunna se på hästen och veta hur den mår, den där känslan som pratas om att forna tiders hästkarlar hade…de hästmänniskorna finns än idag, de ser bara inte ut som de gjorde för hundra år sedan.

Hanna har den känslan, känslan för hästarnas bästa. Hanna har jobbat på vår skola sedan 2004, samma år som hon tog studenten på skolan som hästskötare kom hon tillbaka som personal. Hanna har hållit på med hästar hela sitt liv, tävlar hoppning och dressyr, är gediget intresserad av att lära sig allt om hästar samtidigt som hon alltid är lika trevlig mot elever och ansvarstagande i allt hon tar sig för…yrkesmässig helt enkelt och en fantastisk förebild för våra elever!

Hanna  är travinstruktör på skolan och ser till att travhästarna får motion de dagar som inte eleverna kör dem. I ur och skur, sommar som vinter möter vi henne på travbanan och på skolans skogsvägar. Hon ser till att travhästarna är välskötta, välmående och rätt motionerade.

Hanna

Både Axel och Hanna är otroligt viktiga för Tenhults naturbruksgymnasiums elevers travutbildning.Travhästarnas välmående är förstås en nyckel till att travundervisningen blir så bra för eleverna. Hanna tillsammans med Kent som är travlärare på skolan skapar en travundervisning utöver det vanliga. Alla elever som går häst hos oss lär sig köra travhäst, förstås en utmärkt anpassning till branschen då Trav-Sverige behöver många yrkesmässiga hästskötare. Jobberbjudanden finns förresten i hela världen om du blir en yrkesmässig hästskötare och samtidigt vill ge dig ut på äventyr.

Hanna 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s