riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

NB13H <3

Lämna en kommentar

Första gången jag besökte Tenhult naturbruksgymnasium var när det var öppet hus för cirka två år sedan.

huvudbyggnad

Mitt första intryck när jag såg skolan fick jag lite smått panik. Skolbyggnaden liknade ett fängelse enligt mig… Min snälla pappa hade tagit ledigt från jobbet denna dag när jag skulle få besöka skolan. Han blev mindre glad när jag vägrade kliva ur bilen och bad honom köra tillbaka mig. Istället tvingade han ut mig för att sedan gå upp till matsalen för att lyssna vad skolan hade att erbjuda. När jag väl satt där i matsalen så tyckte jag det lät ändå rätt bra, och programrektorn verkade vara en väldigt skön person som lättade upp stämningen mellan oss ungdomar samt föräldrar.
Efter att ha ställt frågor och fått information så fick vi åka och kolla på den inriktningen vi var intresserade av. Efter blivit guidad på Riddersberg så bestämde jag direkt att det var här jag vill gå min gymnasieutbildning.

Nu sitter jag här efter att ha gått här 1,5år… Jag kan inte vara mer än nöjd och är riktigt tacksam för att pappa tvingade med mig.
Jag kom ihåg i början av ettan så gillade jag inte alls helgerna… Rätt sjukt när jag tänker på detta, men jag längtade efter skolan och gemenskapen. Och jag vet att det var fler utav mina klasskompisar som sa samma sak! På tal om klassen så höll vi tal för varandra på Svenskan häromdagen.  Det var så fint! Många öppnade upp sig och berättade som saker jag aldrig trodde de skulle berätta.  Var inte bara jag som fick kämpa för att hålla inne tårarna.

De dagar som vi är på Riddersberg är lite lättare att ta sig igenom. Vi är som en liten familj här, även fast om jag skulle ha en lite sämre dag så kommer jag på andra tankar.  Alla våra lärare är kunniga inom sina områden och även riktigt sköna  personer vilket gör det till en extra go stämning.
Jag gillar att skolan blandar teoretiskt och praktiskt. Jag har alltid varit den som gillar det praktiska mer än att sitta i en skolbänk dag in och ut.  Som de dagar vi rider på våra välutbildade hästar och får rida, prova piaff, galopp piruetter eller få hoppträna för våra duktiga ridinstruktörer.

För oss med egna hästar så finns det ett stall cirka 100 meter från skolstallets anläggning. Ibland hinner jag med hästen på morgonen/lunchen och sedan på eftermiddagen efter skolan kan man prioritera annat. Vilket är riktigt skönt även för de som kan vara lite busy women, eller busy man.
För något som jag tycker det saknas på Riddersberg är killar.  Det är en endast en kille som har valt hästlinjen vilket jag tycker är riktigt starkt gjort att gå emot alla normer att ’’hästsporten är en tjejsport’’.  Det är mestadels män som rider i eliten, så det borde vara fler killar som väljer hästgymnasium.  Jag ser ingen nackdel för er killar att inte välja hästgymnasium, då det lär det vara 99 % mestadels tjejer, rena rama guldgruvan ;-).

När jag tänker på den dagen jag tar studenten så längtar jag något fruktansvärt, men även inte…  Efter att ha fått vakna och veta vart man ska varje dag är det nu dags att stå på egna ben och livet börjar på riktigt. Alla klasskompisar kommer spridas över landet, och studentdagen kan vara sista gången alla är samlade en sista gång. Denna dag vet jag redan nu kommer innebära mycket känslor. Jag trodde aldrig att det skulle bli en sådan gemenskap som vi har. Även fast vi alla är olika så respekterar vi varandra! NB13H ❤

sommarlov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s