riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

En vända till

Lämna en kommentar

Hej!

Vi är 3 tjejer som heter Rebecka, Victoria och Johanna och vi går andra året på Tenhults naturbruksgymnasium, inriktning häst.

Vi gör detta inlägg för att vi vill att alla ska ha chansen och se hur vi har det på skolan och vad vi gör när vi är på Riddersberg samt som en del av kursen Kommunikation.

Vi är inte ofta i stallet men när vi väl är där brukar vi oftast ha stalltjänst och sköta om hästarna, vissa grupper i klassen har ridning, longering, trav eller teorilektioner.

På ridningen gör vi olika saker, ibland har vi dressyr eller hoppning och ibland bara lite motion. Vi har oftast 15 min på oss att värma upp hästen och lösgöra den. Vi har också intervaller för att förbättra hästarnas kondition men också vår egen.

På travlektionerna brukar vi få köra våra travhästar. Vi får sela själva för det mesta, men får hjälp om de behövs. Vi gör mycket på egen hand just inom travet. På teorin så får man lära sig om säkerhet och hur man ska ta hand om hästen, ta tempen, linda benen, selning med mera.
På teorilektionerna så brukar vi det mest lyssna och skriva. Just nu så håller vi på med en kurs som heter hästkunskap 2.

Vi kommer att göra några inlägg nu under våren så ni få se vad vi gör på vår utbildning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s