riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Skolhästen Indus

2 kommentarer

Nytt år och nya tag för riddersbergs bloggen.  Jag tänkte att jag detta år på bloggen ska försöka presentera våra skolhästar lite mer. Och vi börjar med vår gentleman Indus.

Första gången jag träffade Indus (eller Indus T som han egentligen heter, T står för Tovrida utanför Lekeryd där han är född) var på hösten 2002 i ridhuset på just Riddersberg.  En kompis till mig red lite hästar åt en uppfödare och hon behövde hjälp med hoppningen av dessa hästar. Jag hoppade honom och han var duktig men fruktansvärt känslig. Det räckte med att jag höll ut handen och pekade på ett hinder så blev han rädd för att det var något på sidan om honom.  Detta kan också vår häst lärare Eva intyga som var med och red in honom som treåring. Hon fick åka flera gånger och bara umgås med honom i boxen för att han skulle slappna av när de sedan skulle upp på honom.

Jag fortsatte sedan att rida och tävla Indus fram till 2008. Det finns många minnen ett av de roligaste var när vi vann 130 i forserum 2008. Ett mindre roligt var när jag råkade ramla av när jag hoppade honom hos Lasse Berglund och bröt nyckelbenet. 

På hösten 2008 beslutade hans uppfödare och ägare att han skulle säljas. Målet var att han skulle exporteras till USA och han var iväg hos en handlare som skulle ordna med detta. Tyvärr gick han inte helt igenom röntgen och det blev aldrig aktuellt. Efter detta var han en sväng hos Olof Smith i Skåne på försäljning men kom sedan tillbaka hem igen och tävlade av en tjej från Hakarp.  De tävlande också upp till 130 med vinst. 

2010 fick vi möjligheten att köpa honom till skolan och här har han jobbat sedan dess. Eftersom han nu uppnått den aktnimgsvärda åldern av 21 år så går han bara lite lugnare lektioner.

Indus är född 1996 e Uskudar des Malais u Isolde ue Marino. Han är född hos Paul Andersson som också ägde Indus far. 

Vid pennan / Anne

Annonser

2 thoughts on “Skolhästen Indus

  1. Men jag gick ju 2006-2009 och då red jag Indus mycket. Men han kanske inte var köpt då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s