riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Veckans skolhäst: La Optica ”Loppan”

Lämna en kommentar

Egentligen var det Vosse som skulle bli veckans skolhäst men i torsdags kväll ringde hans förra ägaren Åse och berättade att hennes dator kraschat så hon kom inte åt bilderna hon hade. Så nu fick det bli Loppan som fick bli presenterad i stället. 

I december 2012 ringde Victoria Almgren till mig och frågade om jag ville köpa en häst. Jag var utan egen stor häst just då och åkte till Värnamo för att titta på henne. Jag fick se henne i trav på lina i ridhuset och sa ja jag köper henne. Först skulle jag bara en sväng till Skåne och hämta en ponny jag köpt. På vägen tillbaka från skåne så hämtade jag upp Loppan med. Victoria har samarbete med Loppans uppfödare Per-Inge Olsson, Stall Nybo och anledningen till den snabba försäljningen var att det inte fanns plats för Loppan hos uppfödaren och denna kvällen skulle lastbilen gå mot stall Nybo i Kristianstad med ett antal av deras hästar som varit hos Victoria. 

Som unghäst var Loppan väldigt het och studsig och kom inte till start på tävling förrän i november det året hon var 4. När det blev mer ordning i dressyren blev hon också lugnare och lättare att rida på hinder. Hon var i final på champion of The youngsters som 5 åring och gick en 130 som 6 åring men då råkade hon tappa sin ryttare (mig) på sista hindret. På sommaren när Loppan var 7 år beslutade jag mig för att låta henne prova jobba som skolhäst. Hon hade då blivit väldigt lättriden och härlig att rida och jag kände att hon kunde lära eleverna mycket. Provanställningen fungerade bra och jag vågar mig på att säga att Loppan är en av våra populäraste skolhästar.

Loppan är född 2009 e Optic VT u La Zenith ue National Zenith som var ett Fullblod som användes mycket i halvblodsaveln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s