riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Veckans skolhäst: Agathon

Lämna en kommentar

När jag började jobba på skolan 2002 så hade vi även ston i  avelsverksamhet och tog ett eller två föl om året. Fölet som föddes 2000 var Agathon. Jag red in honom på hösten 2002 och visade honom på treårstestet året efter. På sommaren det året var min syster Elin på jakt efter stor häst och hon blev överförtjust i Agathon och han fick flytta med henne till Sala. 

Elin och jag visade honom på kvalitetsbedömning på Strömsholm som fyraåring. Elin kvalade honom till breeders i dressyr som femåring men han kom dock inte till start då. Året därefter kvalade han igen och då fick de äntligen rida på flyinge. 

Han fortsatte sedan att tävlas i dressyr upp till msv A/ prix st Georg och syrran säger att han kan göra hur många byten som helst i vartannat 😊 

2013 beslutade sig Elin för att köpa en ny unghäst att utbilda och vi fick frågan att köpa tillbaka honom. Detta har vi inte ångrat en sekund…. snällare och bättre läromästare än Agathon får man leta efter! Han hänger även med på hopplektionerna även om det är i dressyr som han är stjärnan!

Agathon är e Aram u Bonita ue Warrigall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s