riddersbergsbloggen

Välkommen att följa oss på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning. Växande i en attraktiv skola.

Veckans skolhäst: Vostok ” Vosse”

Lämna en kommentar

När jag kom tillbaka från semestern sommaren 2011 hade jag fått ett mail från Åse som  undrade om vi var intresserade av att köpa hennes häst Vostok. Hon beskrev honom i mailet som den fantastiska häst han är. Mjuk, känslig, välutbildad, gör seriebyten lätt som en plätt, går i piaff och passage och älskar att hoppa. Hon hade tävlat honom upp till lätt A dressyr och en annan tjej hade tävlat honom i hoppning upp till 110. Åse hade även ridit långritt på sörmlandsleden och på Vikbolandet med honom. Dock hade han mer och mer börjat visa att han inte tyckte om tävlingssituationen och Åse ville att han skulle slippa pressen att vara själv på banan och i stället gå som läromästare någonstans.  

 Åse köpte Vosse  som fyraåring från Frida Kvarnstrand från Björköby utanför Vetlanda.  Frida hade haft med sig sitt sto Olgatje (ex Olga) då hon jobbade på VDL stud i Holland och hon fick där en betäckning med hingsten Orame. Resultatet av denna betäckning blev Vosse och han kom således som en moderlivsimport till Sverige från Holland.

Tillbaka till sommaren 2011. Jag ringde upp Åse och sa som det var: vi var superintresserade men jag hade ingen möjlighet att åka till Gottröra utanför Stockholm för att provrida. Så Åse körde i ställer ner honom till oss för provridning och han blev kvar för ett par veckors provanställning på skolan. 

Vi köpte Vosse och det finns inga tvivel om att han har hittat rätt plats på jorden. Han lär våra elever allt han kan och jag blir själv lika förvånad varje gång jag sitter upp på honom hur otroligt mjuk och fin han är att rida. Vi behöver aldrig utsätta honom för att behöva vara själv på ridbanan eller i skogen och han trivs verkligen på sitt jobb.

Vosse är född 2002 e Orame u Olgatje (ex Olga) ue Glennridge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s